11 Απλά Tips Επιβίωσης Και Απόλυτης Οικονομίας

By | 12 Μαρτίου 2019

Μετά από μερικές απλές συμβουλές και τη λήψη αυτών των μέτρων θα εξασφαλίσει ότι παίρνετε τις χαμηλότερες τιμές που είναι δυνατές στην πολιτική ασφάλισης αυτοκινήτου σας.

 1. Αποφύγετε περισσότερα ατυχήματα, πληρώνετε προσοχή στις διασταυρώσεις. Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα που αφορούν ηλικιωμένους συχνά συμβαίνουν σε διασταυρώσεις. Φροντίστε να κοιτάξετε μπροστά εάν σκοπεύετε να αλλάξετε γρήγορα τις λωρίδες μετά από μια διασταύρωση. Δώστε προσοχή στις προστατευμένες λωρίδες αριστεράς στροφής με τα δικά τους βέλη και κρατήστε πάντα τα ελαστικά σας στραμμένα ευθεία μπροστά όταν σταματήσουν, έτσι ώστε ένα ατύχημα στο πίσω μέρος να μην σπρώχνει την κίνηση σας προς τα εμπρός.
 2. Ακολουθήστε τη ροή της κυκλοφορίας, μετακινήστε το στο ή κοντά στο όριο ταχύτητας. Η οδήγηση πολύ αργά μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη με την ταχύτητα, ειδικά όταν εισέρχονται ή εξέρχονται από διασταυρώσεις ή αυτοκινητόδρομους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επικίνδυνη “οργή δρόμου” σε λιγότερο οδηγούς ασθενών. Δεν χρειάζεται να είσαι Mario Andretti, αλλά το να κρατάς δεξιά και να ακολουθείς τη ροή της κυκλοφορίας είναι το ασφαλέστερο στοίχημα.
 3. Πολλές παραβιάσεις περιλαμβάνουν την αποτυχία να αποδώσετε δικαίωμα διαδρομής, ακατάλληλη στροφή ή εσφαλμένες αλλαγές λωρίδας, ώστε να τηρείτε τους ισχύοντες νόμους περί κυκλοφορίας σχετικά με νέα σχέδια κυκλοφορίας.
 4. Καθίστε αρκετά ψηλά στο κάθισμά σας ώστε να μπορείτε να δείτε τουλάχιστον 10 πόδια μπροστά από το αυτοκίνητό σας, συμβουλεύει την Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας. Εάν το κάθισμα του αυτοκινήτου σας δεν προσαρμόζεται για να το επιτρέψετε, προσθέστε ένα μαξιλάρι. Αυτό θα σας διευκολύνει να βλέπετε τους πεζούς και τους αναβάτες ποδηλάτων και θα μειώνετε τα προβλήματα από την αντανάκλαση των προβολέων τη νύχτα.
 5. Μην φοράτε γυαλιά ηλίου ή γυαλιστερά γυαλιά όταν οδηγείτε τη νύχτα. Για πολλούς παλαιότερους οδηγούς, η νυχτερινή όραση μειώνεται, οπότε η ασφάλεια υπαγορεύει ότι δεν οδηγείτε στο λυκόφως ή μετά το σκοτάδι.
 6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει πώς να χειρίζεστε ένα νέο αυτοκίνητο. Πράγματα όπως τα φρένα Anti-lock, για παράδειγμα λειτουργούν διαφορετικά σε ολισθηρές καταστάσεις. Εάν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με αντι-κλειδαριές, βεβαιωθείτε ότι έχετε προπονηθεί για σωστή χρήση.
 7. Οι ανώτεροι οδηγοί μπορούν να ανανεώσουν τις δεξιότητές τους και τις γνώσεις τους – και να αποκτήσουν έκπτωση στην αυτόματη ασφάλιση σε πολλά κράτη – κάνοντας ένα επαναληπτικό μάθημα οδήγησης, όπως το οκτάωρο μάθημα “55 Alive” που προσφέρεται από το AARP. Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτειών εκδίδουν εκπτώσεις για αυτόματες ασφαλιστικές συμβάσεις και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τις εκπτώσεις εθελοντικά.
 8. Αναζητήστε αυτοκίνητα με κάτοπτρα οδηγήσεως τα οποία θα μειώσουν αυτόματα και θα απομακρύνουν το φως των προβολέων.
 9. Η τεχνολογία των αερόσακων έχει γίνει πιο προηγμένη, με αισθητήρες που αναπτύσσουν αερόσακους με βάση το βάρος του επιβαίνοντος, μειώνοντας τους τραυματισμούς που σχετίζονται με τον αέρα. Ορισμένα νέα αυτοκίνητα έχουν επίσης πλευρικούς αερόσακους στα καθίσματα ή στο πλαίσιο της πόρτας που προσφέρουν καλύτερη προστασία.
 10. Εξετάστε την εφαρμογή και την άνεση στο νέο σας αυτοκίνητο. Οι ζώνες ασφαλείας που ταιριάζουν άνετα στον ώμο σας και χαμηλές στην αγκαλιά σας, θα σας κρατήσουν ασφαλέστερες. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το υδραυλικό τιμόνι και τα φρένα ισχύος απαιτούν λιγότερη σωματική προσπάθεια
 11. Τελευταίο, αλλά σίγουρα το λιγότερο, ελέγξτε για να δείτε ποιες εταιρείες προσφέρουν συγκεκριμένες ‘Ανώτερες Εκπτώσεις’ ενώ κάνετε αγορές για τα καλύτερα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου είναι σημαντική, ποια ασφαλιστική εταιρεία επιλέγετε μπορεί να εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανώτερους οδηγούς. Θα έχετε τις καλύτερες τιμές τους εάν είστε υγιείς και οδηγείτε ένα ασφαλές και σύγχρονο όχημα.