Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Με Απλά Λόγια

By | 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Με Απλά ΛόγιαΟι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν μια σχέση αγάπης και μίσους με την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, καθώς τη θεωρούν ως μια αναγκαιότητα με αξία εξαρτώμενη από τις αποφάσεις των αρχών σε περίπτωση ατυχήματος. Πολλοί θα προσπαθήσουν να πληρώσουν οι ίδιοι τις ζημιές σε κάποιο ατύχημα ώστε να μην αυξηθούν τα ασφάλιστρα τους. Αυτό φαίνεται σαν μια διαστροφή του συστήματος ασφάλισης, η οποία σχεδιάστηκε για να προστατεύει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου υπάρχει από την εμφάνιση του αυτοκινήτου στα τέλη του 19ου αιώνα. Σχεδιάστηκε με την ιδέα ότι οι οδηγοί θα πρέπει να προστατεύονται από την εν δυνάμει τεράστια οικονομική ζημιά της απώλειας του αυτοκινήτου. Η πρώτη αίτηση ασφάλισης έγινε το 1889 για τον Dr. Truman J. Martin ώστε να παράσχει προστασία ενάντια σε αιτήσεις που γεννήθηκαν από τραυματισμούς ή ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία. Σχεδόν 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Ford Model T, η πολιτεία της Μασαχουσέτης πέρασε ένα νόμο που καθιστούσε την ασφάλιση υποχρεωτική για τους οδηγούς.

Στους σύγχρονους καιρούς, η ασφάλιση αυτοκινήτου δεν είναι προαιρετική, και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρώνουν σε μηνιαία ή ετήσια βάση, αναλόγως τον τύπο, το μοντέλο και την ηλικία του οχήματος που οδηγούν. Τα ασφάλιστρα είναι συνήθως υψηλότερα για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες, και ακόμη υψηλότερα για νέους οδηγούς. Υπάρχουν πολλές εταιρείες για να διαλέξετε, και οι περισσότερες προσφέρουν περισσότερους από έναν τύπο ασφάλειας αυτοκινήτου. Υπάρχει μια πληθώρα επιλογών, που καλύπτουν την ασφάλιση αυτοκινήτου, κατοικίας, ζωής, επιχειρηματική ασφάλιση, γεωργική και εμπορική ασφάλιση. Οι άνθρωποι επιλέγουν ασφαλιστική για διάφορους λόγους, και παραμένουν σε μία εταιρεία για χρόνια αν νιώθουν ικανοποιημένοι. Η ικανοποίηση σε σχέση με μια ασφαλιστική, ερμηνεύεται ως : γενική ικανοποίηση, τιμή και ασφάλιστρα, αλληλεπίδραση, προσφορές προγραμμάτων, χρέωση και πληρωμή.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαλέξετε ένα πρόγραμμα ή μια εταιρεία έναντι κάποιους άλλης, και η επιλογή θα μπορούσε να βασίζεται στις τιμές για πακέτα φθηνών ασφαλειών. Οι ενδιαφερόμενοι συνηθίζουν να προτιμούν τα πακέτα ασφάλισης, λόγω της ευκολίας πληρωμής ασφάλειας κατοικίας, ζωής και αυτοκινήτου σε μία μόνο δόση, και για να έχουν να συναναστραφούν μόνο με έναν αντιπρόσωπο ή εταιρεία. Οι πελάτες συνήθως μένουν πιστοί σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία εάν νιώθουν ότι τους συμπεριφέρονται καλά, ότι τα θέματά τους αντιμετωπίζονται και η τιμή είναι λογική.

Η ασφάλιση αυτοκινήτου έχει πολλές μορφές. Η κάλυψη εκτείνεται σε τρίτους ή/και σε ζημιές στην ιδιοκτησία τους λόγω αμέλειας του ιδιοκτήτη. Οι αποζημιώσεις ατυχήματος είναι υποχρεωτικές σε μερικές εταιρίες, και παρέχουν περιορισμένη ιατρική κάλυψη, αποζημίωση θανάτου και απώλειας μισθού. Η μικτή ασφάλεια καλύπτει τις ζημιές στο όχημα του ιδιοκτήτη σε περίπτωση σύγκρουσης ή απώλειας άσχετα με το αν τηρήθηκε ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Υπάρχουν κάποιες καλύψεις που μπορούν να προστεθούν, όπως ασφάλιση οικογένειας ή αποζημίωση απώλειας χρήσης για περισσότερη κάλυψη και προστασία.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι η μόνη προστασία

Η επιλογή μιας οικογένειας για ασφάλεια ζωής, κατοικίας, επιχείρησης και αυτοκινήτου, έχει συνέπειες στην περίπτωση σοβαρού συμβάντος. Είναι πάντα προτιμότερο να έχετε περισσότερη ασφάλιση από ότι λιγότερη, και υπάρχουν ειδικοί που ο ρόλος τους είναι να συμβουλεύουν τους πελάτες για τη βέλτιστη επιλογή. Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι μόνο μία πλευρά της προστασίας για κάποια οικογένεια. Είναι πάντα καλύτερο να συζητήσετε με κάποιο σύμβουλο για την καλύτερη ολική επιλογή. Κάντε την έρευνα σας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου που υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά εκείνη τη στιγμή. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Η εποχή μας είναι δύσκολη και οι σπατάλες πρέπει να περιορίζονται.