Χρειάζεστε Ασφάλεια Αυτοκινήτου Με Πλήρη Κάλυψη; Αξίζει Το Κόστος;

By | 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αν έχετε ποτέ αγοράσει ή έχετε ψάξει για ασφάλιση αυτοκινήτου, μπορεί να έχετε ακούσει ή δει τον όρο “πλήρης κάλυψη”.

Ουσιαστικά, η πλήρης κάλυψη είναι μια πολιτική η οποία υπερβαίνει το ελάχιστο, και φέρει όλα τα βασικά είδη ασφάλισης αυτοκινήτου. Είναι εντελώς προαιρετική. Για να οδηγείτε στην Ελλάδα απαιτείται μόνο έχετε την ελάχιστη κάλυψη.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Με Πλήρη Κάλυψη

Αν σας μπερδεύουν οι περιττές πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε μια φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από την σελίδα μας. Ακριβώς όπως οποιαδήποτε επιπλέον πίστωση όμως, η πλήρης κάλυψη θα μπορούσε να αξίζει τα επιπλέον χρήματα.

Τι ακριβώς είναι η πλήρης κάλυψη;

Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου είναι μια πολιτική που περιλαμβάνει την ευθύνη σωματικής βλάβης (BI), την ευθύνη για υλικές ζημιές (PD), την ασφάλιση υπο/ανασφάλιστου αυτοκινητιστή (UMI), σύγκρουσης, περιεκτική και μερικές φορές ασφάλεια προστασίας προσωπικού τραυματισμού (PIP). Αυτά είναι όλα τα διάφορα μέρη της ασφάλισης αυτοκινήτου, τα οποία καλύπτουν διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Ας τα αναλύσουμε.

Οι BI και PD είναι ασφάλειες αστικής ευθύνης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να πληρώσουν για τις ζημίες άλλων ανθρώπων. Η BI φροντίζει για τα τραύματά τους, ενώ η PD φροντίζει για τυχόν ζημιές στο αυτοκίνητο ή στο περιβάλλον. Μόνο κάποιος άλλος οδηγός μπορεί να υποβάλει αίτηση μέσω αυτών. Ο μοναδικός σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν ότι αν πέσετε πάνω σε κάποιον προκαλώντας ζημιά, μπορείτε να πληρώσετε για αυτή.

Το δεύτερο μέρος της πλήρους κάλυψης είναι η σύγκρουση, η περιεκτική, και η PIP. Αυτοί οι τύποι ασφάλισης θεωρούνται “οφέλη κατόχου” προορίζονται για τον κάτοχο της ασφάλισης ώστε για να πληρώσει για τις δικές του ζημιές. Η σύγκρουσης θα σας καλύψει από το να έχετε να πληρώσετε για τη ζημιά στο δικό σας αυτοκίνητο, ακόμα κι αν ήσασταν αυτός που προκάλεσε τη ζημιά. Η περιεκτική περιλαμβάνει τις βλάβες στο αυτοκίνητό σας που προκαλούνται από εξωτερική δύναμη, όπως καταιγίδες, βανδαλισμούς, κλπ.

Η προστασία προσωπικού τραυματισμού χρησιμοποιείται για να πληρώσει τους δικούς σας ιατρικούς λογαριασμούς, εάν έχετε τραυματιστεί σε ατύχημα.

Γιατί πρέπει να εξετάσετε την απόκτηση Πλήρους Κάλυψης

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι, ειδικά για ό,τι ακολουθήσει. Ο χρόνος μετά το ατύχημα μπορεί να είναι απίστευτα αγχωτικός, πολύ περισσότερο αν έχουμε να κάνουμε με τραυματισμούς. Θα χρειαστεί να υποβάλετε αιτήσεις, να πάρετε εκτιμήσεις ζημιών, να ασχοληθείτε με ρυθμιστές. Μια διαδικασία που μπορεί να είναι πιο εύκολη ή πιο δύσκολη, ανάλογα με το είδος της κάλυψης που έχετε.

Αποκτήστε ασφάλεια αυτοκινήτου με πλήρη κάλυψη

Αν έχετε μόνο τη βασική ασφάλιση, τότε θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας του άλλου οδηγού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, και μπορεί να απαιτεί δικηγόρο, ο οποίος θα χρειαστεί βαριά αμοιβή. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας για οποιαδήποτε έξοδα μέχρι να διευθετηθεί το αίτημα. Στο τέλος, εξακολουθεί να υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην πάρετε το ακριβές ποσό που θα θέλατε.

Αν έχετε πλήρη κάλυψη, ωστόσο, τυχόν τραυματισμοί που υποστήκατε θα τακτοποιηθούν μέσω της PIP σας, ενώ η ζημιά στο αυτοκίνητό σας θα τακτοποιηθεί μέσω της ασφάλισης σύγκρουσής σας. Και οι δύο ισχυρισμοί δεν θα απαιτούν να αποδειχθεί καμία υπαιτιότητα, δεδομένου ότι είναι η δική σας πολιτική, μέσα από τη δική σας εταιρεία. Έτσι, σε ένα ατύχημα, όσο σπάνιο κι αν είναι, όταν συμβεί, η πλήρης κάλυψη θα καταστήσει τη διαδικασία πολύ ομαλότερη.

Δυστυχώς, δεν είναι ακριβώς φθηνή

Καθορίζοντας ένα υψηλότερο ποσό για την ασφάλεια σύγκρουσης και την περιεκτική μπορείτε να μειώσετε τις μηνιαίες πληρωμές σας. Δεύτερον, μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρά σας μέσω εκπτώσεων. Οι εκπτώσεις για τους καλούς οδηγούς, ή για όσους έχουν άλλη πολιτική με την ασφαλιστική εταιρεία είναι μόνο μερικές από τις εκπτώσεις που μπορούν να μειώσουν την πριμοδότηση σας μέχρι και 20%.

Τέλος, και ίσως το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να ψαχτείτε. Οι τιμές της ασφάλειας αυτοκινήτου μπορεί να διαφέρουν πολλά ευρώ μέσα στην ίδια πόλη. Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες, η καθεμιά με τις δικές τις μεθόδους τιμολόγησης, οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε πιθανώς να βρείτε φθηνότερη τιμή στην περιοχή σας, από ό,τι πληρώνετε τώρα.