Η Ασφαλιστική Κάλυψη Υψηλού Κινδύνου Γενικά Σημαίνει Ένα Πράγμα Με Βεβαιότητα

By | 3 Μαρτίου 2018

Αν και τα ασφάλιστρα, οι πολιτικές και οι τιμές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, η εντολή δεν ισχύει. Η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί αναπόφευκτη δαπάνη για την οδήγηση. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα έχετε ποτέ χρήση για την ασφάλειά σας. Σε περίπτωση που το κάνετε; Ωστόσο, θα βελτιώσετε σημαντικά την ικανοποίησή σας με τη διεκδίκηση αξιώσεων, κάνοντας διεξοδική έρευνα πριν από την έναρξη της πολιτικής.

Ξεκινήστε με την κατανόηση των όρων αυτόματης ασφάλισης:

Σωματική βλάβη (επίσης αποκαλούμενη ευθύνη)

Αυτή η κάλυψη αντισταθμίζει τα έξοδα που σχετίζονται με την σωματική βλάβη και τις υλικές ζημιές του άλλου οδηγού όταν υποφέρετε από ατύχημα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιβάλλουν όρια στα ποσά που θα πληρώσουν στο θύμα (-τα) και για κάθε ατύχημα. Το ποσό του ασφαλίστρου καθορίζεται, εν μέρει, από τα όρια που επιλέγετε. Οι υψηλότερες πιθανές πληρωμές από τον ασφαλιστή σας μεταφράζουν σε υψηλότερα ασφάλιστρα για εσάς, τον καταναλωτή.

Σύγκρουση

Σε περίπτωση ατυχήματος, τα ιατρικά σας έξοδα και οι υλικές ζημιές θα καλυφθούν αν επιλέξετε προστασία από σύγκρουση ως μέρος του σχεδίου σας (και πάλι, υπάρχουν όρια).

Περιεκτική

Αυτή η κατηγορία καλύπτει τις δαπάνες που σχετίζονται με ζημιές, κλοπές, βανδαλισμούς, κλπ. Για παράδειγμα: αν κάποιος σπάσει το παράθυρο του αυτοκινήτου σας, θα έχετε πρόσβαση στην κάλυψη της σύγκρουσής σας για να αποκαταστήσετε τις ζημιές. Και πάλι, οι υψηλότερες πληρωμές σημαίνουν υψηλότερα ασφάλιστρα. Εάν το κόστος είναι ανησυχητικό, αυξήστε το ποσό έκπτωσης για να μειώσετε το ασφάλιστρό σας.

Η έκπτωση είναι το ποσό, συνήθως μεταξύ € 250.00 και € 1.000,00. πληρώνετε για τα έξοδα ατυχήματος / κλοπής πριν συμβάλει η ασφαλιστική εταιρεία.

Ανασφάλιστος / Ασφαλισμένος Αυτοκινητιστής

Παρόλο που η ασφάλιση αυτοκινήτων απαιτείται νομικά, ορισμένοι οδηγοί δεν συμμορφώνονται. Εάν έχετε ένα ατύχημα με έναν τέτοιο οδηγό, αυτή η κάλυψη θα παρέχει κάποια αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα.

Η αυτόματη ασφάλιση μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή, αλλά είναι πολύ πιο ακριβό να παραιτηθεί. Πολλά κράτη συλλαμβάνουν και / ή πρόστιμα οδηγών που βρέθηκαν ανασφάλιστοι. Επιπλέον, τα ατυχήματα, η κλοπή και οι ζημιές μπορούν να δημιουργήσουν οικονομικό χάος για τους ανασφάλιστους / μη ασφαλισμένους οδηγούς.

Τι Πρέπει Να Ξέρετε

Ας είμαστε ρεαλιστές, ο καθένας πρέπει να έχει αυτόματη ασφάλιση. Εκτός από το γεγονός ότι σχεδόν κάθε κράτος το απαιτεί, είναι λογικό να βλέπει ο οδηγός ότι το όχημά του είναι σωστά ασφαλισμένο. Η ασφάλιση αυτοκινήτων προσφέρει ιδιοκτησία, ευθύνη και ιατρική κάλυψη. Μια πλήρης πολιτική αποτελείται από έξι χωριστούς τύπους κάλυψης.

Η πλειονότητα των κρατών θα επιμείνει να αγοράσετε όλα εκτός από μερικά από αυτά τα είδη καλύψεων. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το ποια αυτόματη ασφάλεια είναι σωστή για εσάς, είναι καλύτερο να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τις ασφαλιστικές πολιτικές και τους όρους.

Η βασική κάλυψη που μπορεί να αγοράσει ένας οδηγός είναι ασφάλιση αστικής ευθύνης. Αυτό το είδος της αυτόματης ασφαλιστικής κάλυψης πληρώνει για τη νομική ευθύνη σας σε άλλους για ιατρικά έξοδα και υλικές ζημιές. Τα περισσότερα κράτη απαιτούν ότι κάθε αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ασφάλιση αστικής ευθύνης. Αξίζει να αγοράσετε ένα επιπλέον ποσό από το ποσό που απαιτείται για να βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας περιουσιακά στοιχεία είναι εξασφαλισμένα σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ασφάλιση σύγκρουσης πληρώνει για βλάβες στο δικό σας αυτοκίνητο που προκύπτουν από συντριβή με άλλο αυτοκίνητο, αντικείμενο ή επίσης τα αποτελέσματα της μετατροπής. Αυτό το είδος κάλυψης αυτοκινήτων καλύπτει ακόμη και τις ζημιές που προκαλούνται από τις λακκούβες. Αυτός ο τύπος κάλυψης πωλείται συνήθως σε δύο εκπτώσεις. Όσο υψηλότερη είναι η έκπτωσή σας, τόσο χαμηλότερη θα είναι η ασφάλισή σας. Η ασφάλιση σύγκρουσης είναι προαιρετική από τα περισσότερα πρότυπα πολιτικής.

Η ολοκληρωμένη κάλυψη είναι μια τρίτη κατηγορία που προσφέρεται στην πολιτική αυτοκινήτου σας και αυτό καλύπτει οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στο αυτοκίνητό σας. Αυτός ο τύπος κάλυψης θα σας αποζημιώσει για απώλεια λόγω κλοπής ή βλάβης που προκαλείται από κάτι άλλο από σύγκρουση με αυτοκίνητο ή αντικείμενο. Αυτό περιλαμβάνει πράξεις της φύσης όπως σεισμός, ανέμους, πλημμύρες και χαλάζι. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει βανδαλισμούς, πτώση αντικειμένων και επαφή με ζώα όπως ελάφια.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές συμβάσεις αυτοκινήτων καλύπτουν περίοδο έξι μηνών έως ενός έτους. Πριν κάνει μια σταθερή δέσμευση σε έναν πάροχο, ο οδηγός θα πρέπει να εξετάσει και να συγκρίνει διάφορα αποσπάσματα και να δει τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.