Αυξήσεις Στις Τιμές Και Μείωση Εκπτώσεων Στις Ασφάλειες Αυτοκινήτων

By | 5 Ιανουαρίου 2017

Τα νέα από τις ασφάλειες αυτοκινήτων δεν είναι και τόσο ευχάριστα για το νέο έτος. Περιμένουμε αυξήσεις στις τιμές των ασφαλειών και μειώσεις στις εκπτώσεις!

Αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτων

Πρόκειται για αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτων που θα αξίζουν το 5% και μια μέση τιμή ασφάλειας αυτοκινήτου θα επιβαρύνεται από 7 έως 12 ευρώ για ασφάλιση 6 μηνών.

Αν υπολογίσουμε και τις επερχόμενες μειώσεις στις εκπτώσεις που δίνονται από τις ασφαλιστικές, βάση νόμου, τότε η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Οι αυξήσεις θα επηρεάσουν τόσο τις τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτων αλλά και μοτοσυκλετών. Είναι λογικό επίσης να αναμένεται και μείωση ή πλήρης απόσυρση των προσφορών που δίνονται κατά καιρούς από τις ασφαλιστικές εταιρίες, για εμπορικούς σκοπούς.

Νέες Σταθερές Για Τον Καθορισμό Της Τιμής Της Ασφάλειας

Οι εταιρίες έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν έναν νέο τρόπο υπολογισμού για τα ασφάλιστρα που θα καλούμαστε να πληρώσουμε. Θυμίζει κάτι από εξωτερικό, μιας και παρόμοια λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά.

Για την τελική τιμή του συμβολαίου, θα λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστές τροχαίων ατυχημάτων της κάθε περιοχής, η ηλικία του οδηγού και ο τύπος του αυτοκινήτου. Βέβαια, κάτι τέτοιο γίνεται μέχρι σήμερα, όμως αναμένεται η αξιολόγηση να γίνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ο αλγόριθμος υπολογισμού της τιμής της ασφάλειας να είναι λίγο πιο πολύπλοκος.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε την τελική εικόνα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των τιμών, όμως οι ασφαλιστικές εταιρίες προσπαθούν να καταλήξουν κάπου το συντομότερο δυνατό, γιατί τα χαμηλά ταμειακά τους αποθέματα έχουν αρχίσει και δημιουργούν προβλήματα.