Γρήγορος Οδηγός Για Τις Ασφάλειες Αυτοκινήτου

By | 13 Μαΐου 2015

Σίγουρα θα έχετε χαθεί με τις επιλογές που υπάρχουν σε ασφάλειες αυτοκινήτου. Ας δούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πώς θα μπορέσετε να επιλέξετε την καλύτερη!

Αν δεν έχετε τον χρόνο και την διάθεση, δεν πειράζει. Έχουμε διαλέξει εμείς την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου, με τις περισσότερες αποδοχές.  Κάντε κλικ εδώ!

Οδηγός για ασφάλειες αυτοκινήτου

Διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω συμβουλές, πριν κάνετε οποιαδήποτε ασφάλεια αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαλέξετε την πιο φθηνή ασφάλιση που θα βρείτε χρησιμοποιώντας τα online εργαλεία που σας δίνουμε!

1. Είστε Μια Στατιστική

Για έναν ασφαλιστή, δεν είστε ένα άτομο, είστε ένα σύνολο από κινδύνους.

Ένας ασφαλιστής στηρίζει το ασφάλιστρο (ή την απόφασή του να σας ασφαλίσει) στους “παράγοντες κινδύνου” σας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πραγμάτων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, όπως είναι το επάγγελμά σας, το ποιος είστε και πως ζείτε.

2. Οι Ασφαλιστές Διαφέρουν

Όπως συμβαίνει με όλα όσα αγοράζετε, προϊόντα που μπορεί να φαίνονται ίδια έχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την εταιρεία. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ψωνίζοντας κατόπιν σύγκρισης.

3. Μην Λαμβάνετε Υπόψιν Μόνο Την Τιμή

Μια χαμηλή τιμή δεν είναι ευκαιρία εάν ο ασφαλιστής σας καθυστερεί να σας εξυπηρετήσει. Ερευνήστε το ιστορικό εξυπηρέτησης πελατών του ασφαλιστή, καθώς και την οικονομική του σταθερότητα.

4. Επεκταθείτε Πέρα Από τα Βασικά

Η νόμοι μας απαιτούν μόνο μία ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, αλλά, θα πρέπει να ψάξετε για περισσότερη κάλυψη από αυτήν.

5. Απαιτήστε Εκπτώσεις

Οι ασφαλιστές παρέχουν εκπτώσεις για να ανταμείψουν την οδική συμπεριφορά που μειώνει τον κίνδυνο. Ωστόσο, οι Έλληνες σπαταλούν χρήματα κάθε χρόνο, επειδή ξεχνουν να τις ζητήσουν!

6. Ζητήστε τα Γνήσια Ανταλλακτικά

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου εξοικονομούν χρήματα πληρώνοντας μόνο για ανταλλακτικά αυτοκινήτων από εταιρείες διαφορετικές από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.

Τα εξαρτήματα αυτά μπορεί να είναι υποδεέστερα. Απαιτήστε αυθεντικά ανταλλακτικά από τις κατασκευάστριες εταιρίες.

7. Όταν Έχετε Απαιτήσεις, ο Ασφαλιστής σας Μπορεί να Μην Είναι Φίλος σας

Η άποψή σας περί δίκαιης αποζημίωσης μπορεί να μην ταιριάζει με αυτήν του ασφαλιστή σας. Η δουλειά του ασφαλιστή σας είναι να σας αποκαταστήσει οικονομικά.

Η δική σας δουλειά είναι να αποδείξετε τις απώλειες σας, έτσι ώστε, να μπορέσετε να διεκδικήσετε ό, τι χρειάζεστε.

8. Προετοιμαστείτε Πριν Υποβάλετε Κάποια Αίτηση

Να είστε ενημερωμένοι για το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο και ξαναδιαβάστε το πριν υποβάλετε την αίτηση σας, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

Γιατί η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Κοστίζει Τόσο Πολύ;

Οι ασφαλιστές αυτοκινήτων όχι μόνο θα σας κρίνουν με βάση το ιστορικό σας, αλλά και με βάση το ιστορικό ανθρώπων σαν κι εσάς.

Γιατί είναι τόσο ακριβές οι ασφάλειες;

Ο δεκαοκτάχρονος γιος σας έχει επιτύχει στις εξετάσεις οδήγησής του, και μάζεψε αρκετά χρήματα για να πάρει το δικό του αυτοκίνητο.

Παίρνετε μια βαθιά ανάσα και δίνετε την ευχή σας, μέχρι ο ασφαλιστής σας να σας ανακοινώσει το αρκετά μεγάλο ποσό που θα προστεθεί στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας… απλά για να ασφαλίσετε ένα μεταχειρισμένο σπορ αυτοκίνητο.

Γιατί μερικές φορές η ασφάλεια κοστίζει όσο το αυτοκίνητο; Γιατί οι ασφαλιστές είναι τόσο σκληροί με τα παιδιά, ή τα BMW;

Όλα Καταλήγουν σε Μια Λέξη: Κίνδυνος

Για μία ασφαλιστική εταιρεία, αποτελείτε ένα σύνολο κινδύνων.

Το φύλο σας, η ηλικία σας, η οικογενειακή σας κατάσταση, το ιστορικό οδήγησής σας, ο τύπος του αυτοκινήτου και ο τόπος διαμονής σας, όλα συμβάλλουν στην πρόβλεψη της ασφαλιστικής εταιρείας για το αν θα παρουσιάσετε κάποια απαίτηση.

Μια ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, τι είδους οδηγός είστε. Μπορεί μόνο να προβλέψει, με βάση τα στατιστικά στοιχεία για τους οδηγούς, όπως εσείς.

Ακόμα και αν είστε ένας άριστος οδηγός, αν τυχαίνει να είστε νέος, εργένης, άνδρας και να έχετε ένα σπορ αυτοκίνητο, ο ασφαλιστής κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να σας κατατάξει σε μια κατηγορία με υψηλό ασφάλιστρο – ή μπορεί να σας απορρίψει εξ ολοκλήρου.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν κοστολογούν όλοι οι ασφαλιστές τους διάφορους παράγοντες κινδύνου με τον ίδιο τρόπο.

Ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες σε πολλές πόλεις υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο, εξακολουθούν να λειτουργούν ως ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες αγορές και αποφεύγοντας κάποιες άλλες.

Επίσης, κάποιοι διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις τους πιο αποτελεσματικά από ό, τι άλλοι, μεταβιβάζοντας τις αποταμιεύσεις τους στους καταναλωτές με τη μορφή εκπτώσεων και προσφορών.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε την δυνατότητα να αποταμιεύσετε εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο, αν κάνετε απλές επιλογές ασφάλειας αυτοκινήτου, ακόμη και αν ο ασφαλιστής σας επιβραβεύει τους μακροχρόνιους πελάτες.

Σας Μπερδεύει η Aσφαλιστική Kάλυψη Tου Aυτοκινήτου;

Στις ενότητες που ακολουθούν, θα εξετάσουμε ορισμένους λογικούς τρόπους, ώστε να βρείτε την καλύτερη κάλυψη, ανεξάρτητα αν είστε 18 ή 88 ετών.

Κατανοήστε Tην Aσφαλιστική Kάλυψη Tου Aυτοκινήτου

Ορισμένες διατάξεις ασφάλειας αυτοκινήτου είναι ζωτικής σημασίας, άλλες είναι επιθυμητές, ενώ μερικές είναι απλά περιττές. Αρχικά, καλύψτε τα περιουσιακά σας στοιχεία και την οικογένειά σας.

Εδώ είναι όλες η πληροφορίες για να μην χάνεστε στις ασφάλειες αυτοκινήτου!

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες απαιτούν η ασφάλεια σωματικής βλάβης να καλύψει την ιατρική περίθαλψη, την αποκατάσταση και τα έξοδα της κηδείας, έξοδα τα οποία προκύπτουν από τους δικούς σας επιβάτες, από τους άλλους οδηγούς και τους επιβάτες τους, ακόμα και τους πεζούς τραυματίες.

Άλλες δαπάνες που καλύπτονται περιλαμβάνουν τις αμοιβές δικηγόρων και απώλειες που δεν είναι οικονομικής φύσεως και σχετίζονται με τον πόνο και τη δυστυχία.

Τα όρια της ελάχιστης κάλυψης που προσφέρει η κάθε εταιρία είναι πολύ χαμηλά για να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία των περισσότερων οδηγών.

Αν το εισόδημα και τα περιουσιακά σας στοιχεία δεν είναι ελάχιστα, αγοράστε ασφάλεια τουλάχιστον € 10.000 ανά άτομο, € 30.000 ανά ατύχημα.

H ευθύνη βλάβης περιουσίας καλύπτει την επισκευή ή την αντικατάσταση των αυτοκινήτων και της περιουσίας των άλλων ανθρώπων.

Ο μέσος όρος του ελάχιστου ορίου που προσφέρουν οι εταιρίες είναι περίπου € 10.000. Με το μέσο κόστος ενός νέου αυτοκινήτου να φτάνει τα € 15.000, ωστόσο, αγοράστε κάλυψη τουλάχιστον € 20.000.

Όταν ένας οδηγός που χτυπάει και φεύγει, ή κάποιος που είναι ανεπαρκώς ασφαλισμένος, χτυπήσει το αυτοκίνητό σας, η κάλυψη ”ανασφάλιστου” και ”ελλιπώς ασφαλισμένου” οδηγού πληρώνει για τα ιατρικά έξοδα, την αποκατάσταση, την κηδεία, και το κόστος της ψυχικής οδύνης των θυμάτων στο αυτοκίνητό σας.

Αυτή η σημαντική κάλυψη ασφαλίζει επίσης τα μέλη της οικογένειάς σας ως πεζούς. Αγοράστε αυτήν την κάλυψη στο ίδιο κόστος με την ασφάλεια της σωματικής σας βλάβης.

Η προσωπική ασφάλεια τραυματισμού, συχνά γνωστή ως ”χωρίς πταίσμα,” καλύπτει έξοδα ιατρικά, αποκατάστασης και έξοδα της κηδείας για τα μέλη της οικογένειας, καθώς και κάποιους χαμένους μισθούς και την κατ ‘οίκον φροντίδα.

Εάν η ασφάλεια υγείας και αναπηρίας σας είναι μικρή, τότε αγοράστε την ελάχιστη απαιτούμενη.

Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές:

  1. Η ”σύγκρουση” πληρώνει για να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί το αυτοκίνητό σας μετά από ένα ατύχημα. Αν έχετε αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο με δάνειο, θα πρέπει να αγοράσετε αυτήν την κάλυψη.
  2. Η ”ολοκληρωμένη” πληρώνει αν το αυτοκίνητό σας ή τα περιεχόμενά του έχουν κλαπεί, ή αν το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί βλάβη από φωτιά, νερό ή άλλους κινδύνους. Οι πιστωτές θα χρειαστούν και αυτήν την κάλυψη.
  3. Και για τα δύο, θα πρέπει να επιλέξετε μία απαλλαγή: ένα ποσό σε ευρώ που θα πληρώσετε στο συνεργείο πριν σας αναλάβει ο ασφαλιστής. Όσο υψηλότερη είναι η απαλλαγή σας, τόσο περισσότερα θα εξοικονομήσετε. Προσπαθήστε να έχετε απαλλαγή από τουλάχιστον 500 € σε κάθε κάλυψη.

Για τα αυτοκίνητα που αξίζουν λιγότερο από 5.000 ευρώ, η ”ολοκληρωμένη” και η ”σύγκρουση” μάλλον δεν αξίζουν τον κόπο.

Με την πάροδο του χρόνου, τα ασφάλιστρα που θα πληρώνετε, πιθανότατα, θα υπερβαίνουν το ποσό της αποπληρωμής, ακόμη και αν το αυτοκίνητό σας είναι προς απόσυρση.

Επιπλέον, σε ένα ατύχημα που δεν είναι δικό σας φταίξιμο, μπορείτε να υπολογίζετε ότι η ασφάλεια του άλλου οδηγού θα καλύψει το αυτοκίνητό σας.

Πιθανώς μπορείτε να αποφύγετε τα εξής:

Η ”ιατρικές πληρωμές” πληρώνει τις απαλλαγές και τις συν-πληρωμές που δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστή υγείας σας, ή από τον ασφαλιστή κάποιου εκ των επιβατών σας.

Επίσης, καλύπτει μερικώς το κόστος της αποκατάστασης. Δεν είναι χρήσιμο, εκτός, αν βρίσκεστε αντιμέτωποι με πολύ υψηλές απαλλαγές στην ασφάλεια της υγείας σας.

Πώς θα επιλέξετε ασφάλεια;

Ασφάλειες Αυτοκινήτου: Πώς Θα Επιλέξτε

Βρείτε μία ευρεία κάλυψη αυτοκινήτου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Η ”ρυμούλκησης και εργασίας” πληρώνει μόνο αν δεν μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας μακριά από ένα ατύχημα. Τα μέλη των κλαμπ αυτοκινήτων που έχουν τέτοια προνόμια δεν χρειάζονται αυτή την κάλυψη.

Το κόστος ασφάλισης για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι μόνο μερικά ευρώ τον χρόνο, σίγουρα αξίζει τον κόπο, αν ταξιδεύετε και ενοικιάζετε αυτοκίνητα συχνά. Αλλά, αποφύγετε αυτή τη δαπάνη, αν δεν νοικιάζετε αυτοκίνητα συχνά και μπορείτε να βασιστείτε σε ένα άλλο αυτοκίνητο.

Η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων μπορεί να προσθέσει μέχρι και 20 τοις εκατό στο συνολικό σας ασφάλιστρο. Όταν δεν είναι ενσωματωμένη στο ασφάλιστρο, να την αποφύγετε.

Αφήστε η εταιρία σας να είναι ο οδηγός σας.

Είναι σοφό να εξετάζετε τις οικονομικές επιδόσεις του ασφαλιστή σας. Ζητήστε από την εταιρεία αυτή τη πληροφορία, ή ελέγξτε μία από τις υπηρεσίες οικονομικής αξιολόγησης στο διαδίκτυο.

Ως τελευταία λύση, υπάρχει η εταιρία σας.

Εάν το ιστορικό οδήγησής σας είναι κακό, η μόνη επιλογή που μπορεί να έχετε εκτός από το να χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς είναι: το κοινό ταμείο υψηλού κινδύνου που χορηγείται από την πολιτεία σας και είναι ακριβό.

Αυξήστε Στο Μέγιστο Την εξοικονόμηση Από Την Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλές εκπτώσεις στην ασφάλιση αυτοκινήτου, αλλά πρέπει να τις ζητήσετε.

Ζητήστε έκπτωσηΔεν μπορείτε να αλλάξετε πολλούς από τους παράγοντες κινδύνου σας.

Μπορείτε όμως να εξοικονομήσετε χρήματα εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις που προσφέρουν οι ασφαλιστές για την συμπεριφορά που μειώνει τον κίνδυνο – από την οδήγηση λιγότερων χιλιομέτρων, από τον μέσο αριθμό ανά έτος, μέχρι τα μαθήματα αμυντικής οδήγησης.

Ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων – όπως οι ηλικιωμένοι, για παράδειγμα – είναι επίσης δικαιούχοι χαμηλότερων χρεώσεων.

Θα εξοικονομήσετε χρήματα επίσης, αν έχετε εγκατεστημένο συγκεκριμένο εξοπλισμό ασφαλείας ή προστατευτικό εξοπλισμό στο αυτοκίνητό σας, όπως φρένα απεμπλοκής ή ένα σύστημα ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει για αυτές τις εκπτώσεις. Ο πράκτορας σας μπορεί να μην σας πει γι’ αυτές.

Εδώ βρίσκονται μερικές ακόμα τακτικές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα:

Συνδυάστε την κάλυψη.

Όπως με κάθε προϊόν, είναι φθηνότερο για τις ασφαλιστικές εταιρείες να πουλήσουν περισσότερα σε έναν πελάτη, έτσι συχνά οι ασφαλιστές προσφέρουν έκπτωση έως και 15 τοις εκατό, εάν συνδυάσετε την πολιτική αυτοκινήτου και κατοικίας.

Εξετάστε διεξοδικά τα μικρά πράγματα.

Τα συχνά αιτήματα, αποτελούν κόκκινη κάρτα για τους ασφαλιστές. Κάποιοι δεν ανανεώνουν τα συμβόλαια σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει περισσότερα από δύο αιτήματα μέσα σε τρία χρόνια.

Έτσι προσπαθήστε να αναλάβετε περισσότερο ρίσκο εσείς οι ίδιοι, πληρώνοντας από την τσέπη σας για επισκευές που κοστίζουν λιγότερο από € 1.000 ή αν η ζημία είναι καθαρά αισθητικής φύσης. Θα μπορούσατε απλά να την αγνοήσετε.

Αυξήστε την απαλλαγή σας.

Ο μέσος οδηγός καταθέτει αίτημα σύγκρουσης μία φορά κάθε τρία χρόνια, και ένα ολοκληρωμένο αίτημα μία φορά κάθε 10 χρόνια.

Αυξάνοντας την απαλλαγή σύγκρουσης της πολιτικής σας από €200 έως €500 μπορεί να έχει κέρδος μέχρι και 30 τοις εκατό ετησίως.

Δεδομένης της πιθανότητας να καταθέσετε ένα αίτημα, μπορεί να προπορευτείτε με την υψηλότερη απαλλαγή.

Οδηγήστε με ασφάλεια.

Ένα καθαρό ιστορικό οδήγησης – για τουλάχιστον 36 μήνες – κρατά χαμηλά τα ασφάλιστρά σας. Η ολοκλήρωση μιας σειράς μαθημάτων αμυντικής οδήγησης μπορεί επίσης να σας καταστήσει υποψήφιο για έκπτωση.

Διαλέξτε αυτοκίνητο προσεκτικά.

Τα αυτοκίνητα που κοστίζουν πολύ για να επισκευαστούν, ή είναι ευάλωτα στους κλέφτες, μπορεί να σας κοστίσουν περισσότερο για να τα ασφαλίσετε.

Επιτρέψτε στα παιδιά σας να οδηγούν μόνο ένα αυτοκίνητο.

Επιτρέψτε στα παιδιά σας να οδηγούν περιστασιακά το λιγότερο ακριβό αυτοκίνητό σας, και βεβαιωθείτε ότι οδηγούν μόνο αυτό το αυτοκίνητο. (Καλή τύχη στο να τους εξηγήσετε γιατί το σπορ αυτοκίνητο είναι εκτός ορίων.)

Ξεκαθαρίστε τα αρχεία σας.

Οι ασφαλιστές έχουν πρόσβαση σε όλα τα είδη των προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων του ιστορικού του μηχανοκίνητου οχήματός σας, το πιστωτικό σας μητρώο, και το ιστορικό των απαιτήσεών σας από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. Δεν έχει κανένα νόημα να πείτε ψέματα για το υπόβαθρό σας.

Μάθετε πώς θα βρείτε τις πιο φθηνές ασφάλειες αυτοκινήτου

Πριν Κάνετε Αίτηση Για Ασφάλεια

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα προϊόν που αγοράζετε, αλλά ελπίζετε να μην το χρειαστείτε ποτέ.

Διαλέξτε σήμερα την ασφάλεια που σας ταιριάζει!

Θλιβερό αλλά αληθινό: Όταν την χρειάζεστε πραγματικά, η εταιρεία που έχετε πληρώσει για να σας προστατεύσει μπορεί να γίνει ο αντίπαλός σας.

Ενώ είναι δουλειά του ασφαλιστή να σας αποκαταστήσει οικονομικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνεί με την εκτίμησή σας για το τι σημαίνει αυτό. Να είστε προετοιμασμένοι να αποδείξετε τις απώλειες σας.

Μην κάνετε συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Πάρτε για παράδειγμα το αίτημα σύγκρουσης. Ένα κατάστημα του δικτύου προτιμώμενων προμηθευτών του ασφαλιστή σας – μία αντίστοιχη έκδοση του HMO για αυτοκίνητα – μπορεί να επισκευάσει το αυτοκίνητό σας πιο γρήγορα από άλλους, γιατί δεν θα χρειαστεί να περιμένετε για κάποιον ρυθμιστή, ή να διαφωνείτε για το κόστος επισκευής.

Ωστόσο, λόγω της απαίτησης τους ασφαλιστή να διατηρήσουν το κόστος επισκευής χαμηλό, τέτοια καταστήματα μπορεί να στερούνται ποιότητας.

Ίσως είναι καλύτερα να βρείτε ένα κατάστημα επισκευής, την φήμη του οποίου εμπιστεύεστε. Αν τυχαίνει να βρίσκεται στη λίστα του ασφαλιστή σας, τόσο το καλύτερο.

Προσέξτε τα “γενόσημα” ανταλλακτικά, ιδιαίτερα τις κουκούλες και τα φτερά. Μπορεί να μη ταιριάζουν ή να μην αντιστέκονται στη σκουριά τόσο καλά όσο τα εξαρτήματα της εταιρείας που κατασκεύασε το αυτοκίνητο, ο κατασκευαστής γνήσιου εξοπλισμού (OEM).

Πριν επιτρέψετε την επισκευή, σαρώστε την εντολή επισκευής για γενόσημα ανταλλακτικά επισημασμένα ως LKQ (όμοιο σε είδος και ποιότητα). Το πιο πιθανό είναι να υπερισχύσετε αν επιμείνετε στα γνήσια εξαρτήματα.

Αν δεν μπορείτε να πείσετε τον ασφαλιστή σας να προμηθεύσει γνήσια ανταλλακτικά και το αυτοκίνητό σας είναι αρκετά ακριβό, εξετάστε το ενδεχόμενο να πληρώσετε έναν εκτιμητή για να προσδιορίσει αν η αξία της αγοράς του αυτοκινήτου σας μειώνετε σημαντικά μετά την επισκευή.

Το συμβόλαιό σας θα πρέπει να σας δώσει τη δυνατότητα να συλλέξετε τη διαφορά μεταξύ της παλιάς και της νέας αξίας.

Απόσυρση αυτοκινήτουΟ ασφαλιστής μπορεί να αποφασίσει ότι το αυτοκίνητό σας είναι για απόσυρση – έστω και αν φαίνεται ακόμα ότι μπορεί να οδηγηθεί. Στην ασφαλιστική διάλεκτο, “απόσυρση” σημαίνει ότι η αξία της αγοράς του αυτοκινήτου, μετά την απαλλαγή, είναι μικρότερη από το κόστος αποκατάστασης.

Με άλλα λόγια, θεωρητικά θα σας κόστιζε λιγότερο το να αγοράσετε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο της ίδιας ηλικίας από το να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας.

Η ασφαλιστική σας θα πληρώσει μόνο την αξία του αυτοκινήτου αντί να πληρώσει για τις επισκευές.

Αν το αυτοκίνητό σας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πριν από το ατύχημα, πρέπει να παρέχετε ό, τι έγγραφα μπορείτε για να το υποστηρίξετε. Σε αντίθετη περίπτωση, το αυτοκίνητο προς απόσυρση θα αποτιμηθεί σαν να ήταν σε μέση κατάσταση.

Μετά από αίτηση για ένα αυτοκίνητο προς απόσυρση, μάλλον δεν θα θέλατε να συνεχίσετε να αγοράζετε ολοκληρωμένη προστασία για το ίδιο όχημα.

Εάν βρεθείτε σε κάποιο άλλο ατύχημα με το ίδιο όχημα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδείξετε στην ασφαλιστική εταιρεία ότι, ένα αυτοκίνητο προς απόσυρση δύο φορές, έχει κάποια αξία για την οποία αξίζει να σας αποζημιώσει.

Η ενημέρωση Είναι η Καλύτερη Προστασία

Όποια και αν είναι η απαίτησή σας, η καλύτερη προστασία σας είναι οι καλές επιδόσεις.

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, καταγράψτε τα ονόματα και τους αριθμούς άδειας κυκλοφορίας όλων των οδηγών που εμπλέκονται, και εντοπίστε τυχόν μάρτυρες.

Καταγράψτε την δική σας έκδοση του συμβάντος, τραβήξτε φωτογραφίες, αν είναι δυνατόν. Πάρτε την έκθεση της αστυνομίας.

Καλέστε τον ασφαλιστή σας το συντομότερο δυνατόν και κρατήστε σημειώσεις από όλες τις σχετικές συνομιλίες.

Υπολογίστε τα κόστη που προκύπτουν όπως, τα ιατρικά, την κατ ‘οίκον φροντίδα, το baby-sitting ή τους οικιακούς λογαριασμούς, δεδομένου ότι ορισμένες πολιτικές καλύπτουν ένα μέρος αυτών των δαπανών.

Προσθέστε Αυτό Στη Λίστα Ανάγνωσής Σας

Τι να διαβάσετε σίγουραΚάντε προεπισκόπηση της πολιτικής σας τώρα, γιατί θα είστε πιο ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, αν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι καλύπτεται.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ενότητα με τους αποκλεισμούς, η οποία, όπως υποδηλώνει η ονομασία της, περιγράφει τι δεν καλύπτεται.

Γιατί να υποβάλετε τον εαυτό σας στο βασανιστήριο της ανάγνωσης όλων των ασφαλιστικών ασυναρτησιών; Οι ορισμοί ενός ασφαλιστή μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ της άνεσης και της συμφοράς.

Αν και αυτό θα σας κοστίσει περισσότερο, αναφέρετε στην εταιρεία, όταν τα νεαρά παιδιά σας είναι έτοιμα να οδηγήσουν, για να είστε σίγουροι ότι ο ασφαλιστής πιθανότατα θα πληρώσει, αν ένας νεαρός  που δεν αναφέρεται στην πολιτική σας, βρεθεί σε ένα ατύχημα.

Αλλά, θα σας εγκατέλειπαν αμέσως μετά από ανεντιμότητα. Η εύρεση κάλυψης αφού σας έχουν εγκαταλείψει, μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, έτσι εκ των προτέρων η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

Στην εποχή μας υπάρχει μια πληθώρα από ασφάλειες αυτοκινήτου. Πάρτε τον χρόνο σας και διαλέξτε αυτή που τελικά σας ταιριάζει!