7 Πολυ Γνωστοί Μύθοι Γύρω Από Τις Ασφάλειες Αυτοκινήτου

By | 29 Ιουλίου 2016

Το να γνωρίζεις πώς να κάνεις αίτηση αποζημίωσης είναι σαν να γνωρίζεις πώς να αλλάξεις ένα σκασμένο λάστιχο – ξέρεις ότι μπορεί να γίνει, αλλά δεν είσαι ακριβώς σίγουρος πώς γίνεται μέχρι να χρειαστεί να το αντιμετωπίσεις.

Μύθοι Γύρω Από Τις Ασφάλειες Αυτοκινήτου

Η διαδικασία για αίτηση αποζημίωσης μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Είναι γεμάτη διαφορετικά γεγονότα, αριθμούς και ιστορίες. Οπότε, εδώ στο Ftini-Asfaleia-Autokinitou.eu, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες μας έχουν όλη την γνώση που χρειάζονται για το πώς να κάνουν την αίτηση, έτσι ώστε να γίνει η ζωή τους λίγο πιο εύκολη..

Κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την διαδικασία της αίτησης που θα θέλαμε να καταρρίψουμε. Εδώ θα βρείτε τους εφτά πιο κοινούς μύθους.

“Δεν έφταιξα εγώ οπότε δεν πρέπει να πληρώσω το πλεόνασμα μου, αλλά εάν είναι δικό μου λάθος, πρέπει.”

Το πλεόνασμα είναι κάτι που συνήθως δεν σκέφτεστε μέχρι να χρειαστεί να το πληρώσετε. Το πλεόνασμα είναι το ποσό που πληρώνετε (ή που κρατάμε) σε περίπτωση οποιασδήποτε αίτησης αποζημίωσης, ανεξάρτητα από το ποιος φέρει ευθύνη για το περιστατικό.

Εάν δεν κάνετε αίτηση αποζημίωσης αλλά κάνει κάποιος τρίτος και πληρώσουμε, δεν χρειάζεται να πληρώσετε το πλεόνασμα.

Εάν κάνετε αίτηση αποζημίωσης για ζημιές στο αυτοκίνητό σας, τότε το πλεόνασμα είναι πάντα πληρωτέο. Ο μόνος τρόπος να αρθεί το πλεόνασμα είναι εάν η ασφαλιστική εταιρεία του τρίτου προσώπου παραδεχθεί την ευθύνη (αυτός ο όρος είναι συγκεκριμένος και μπορεί να είναι διαφορετικός σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες).

Εάν αποδειχθεί ότι το ατύχημα ήταν ευθύνη του άλλου προσώπου και εξασφαλίσουμε όλο το κόστος από την ασφαλιστική τους εταιρεία, το πλεόνασμα επιστρέφεται, έτσι δεν χάνετε τα λεφτά σας. Εάν γίνει συμβιβασμός στο 50/50, η ασφαλιστική εταιρεία του τρίτου προσώπου θα σας επιστρέψει το 50% του πλεονάσματός σας.

“Μπορώ να κάνω αίτηση αποζημίωσης για όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό μου όταν κλάπηκε.”

Εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί και μέσα υπήρχε το λάπτοπ σας, το καροτσάκι του παιδιού σας, η ακριβή σας τσάντα και το καινούργιο σας smart phone, μπορείτε να κάνετε αίτηση αποζημίωσης μόνο για ένα μέρος των αγαθών.

Η ασφάλιση των αντικειμένων μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι πολύ διαφορετική από την ασφάλιση των αντικειμένων μέσα σε ένα σπίτι και διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, οπότε διαβάστε με προσοχή τα έγγραφα της πολιτικής που ακολουθεί η δική σας ασφαλιστική εταιρεία. Πάντα σας συνιστούμε να μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας.

“Δεν έφταιγα εγώ για το ατύχημα οπότε τα ασφάλιστρά μου δεν θα επηρεαστούν.”

Αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη πρόταση που ακούμε, αλλά η ασφάλειά σας βασίζεται στον κίνδυνο ατυχήματος και σε στατιστικά στοιχεία, οπότε κάθε περιστατικό λαμβάνεται υπόψη, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας.

Κίνδυνος ατυχήματος

Οι παράγοντες βάσει των οποίων υπολογίζεται η ασφάλειά σας αλλάζουν διαρκώς οπότε δεν μπορούμε να πούμε εάν ένα συγκεκριμένο στοιχείο θα επηρεάσει τα ασφάλιστρά σας. Για αυτό τον λόγο ρωτάμε ‘έχετε κάνει κάποια αίτηση αποζημίωσης ή είχατε κάποιο περιστατικό, ανεξαρτήτου υπαιτιότητας, μέσα στα τελευταία τρία χρόνια;’ Ακόμα και εάν δεν κάνατε αίτηση, ακόμα χαρακτηρίζεται σαν περιστατικό.

Εάν δεν ευθυνόσασταν εσείς για το περιστατικό και επανακτήσουμε όλα τα χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία των τρίτων προσώπων, τότε δεν επηρεάζεται το μπόνους που λαμβάνετε εάν δεν έχετε κάνει ποτέ αίτηση αποζημίωσης. Παρ΄ όλα αυτά, πρέπει να το δηλώσετε στις μελλοντικές ασφαλιστικές εταιρείες.

“Η απόδοση ευθυνών δεν παίρνει περισσότερες από 90 ημέρες για να επιλυθεί.”

Όλες οι αιτήσεις αποζημίωσης είναι διαφορετικές και το ποιος φταίει κάθε φορά για ένα περιστατικό δεν είναι πάντα απλό. Εάν και θέλουμε να διεκπεραιώνουμε τις διαδικασίες απόδοσης υπευθυνότητας και τις αιτήσεις αποζημίωσης όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεν είναι πάντα δυνατό να γίνει αυτό σε 90 ημέρες.

Το χρονοδιάγραμμα των 90-ημερών προέρχεται από ‘παλιάς σχολής’ αιτήσεις αποζημιώσεων και δεν έχει ισχύ πλέον. Όσον αφορά τις αιτήσεις είναι αδύνατο κάποιος να καθορίσει κάποια προθεσμία – μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία ή να περιμένουμε να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας άλλες εταιρείες.

Οπότε, ακόμα και εάν το χρονοδιάγραμμα είναι λίγο μεταβλητό, να είστε βέβαιοι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας να διεκπεραιώσουμε τις διαδικασίες αποζημίωσης όσο πιο γρήγορα και ομαλά γίνεται.

“Θα κάνω αίτηση αποζημίωσης στην ασφαλιστική του άλλου προσώπου οπότε δεν χρειάζεται να ενημερώσω την δική μου ασφαλιστική εταιρεία.”

Εμπλακήκατε σε ένα περιστατικό για το οποίο δεν φταίγατε, το τρίτο πρόσωπο το παραδέχεται και η ασφαλιστική τους εταιρεία προσφέρεται να σας αποζημιώσει για τις ζημιές σας και οποιεσδήποτε άλλες απώλειες μπορεί να υποστήκατε. Ο λόγος που το κάνουν αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι για να μειώσουν το κόστος, κάτι το οποίο είναι λογικό και κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη για όσους εμπλέκονται.

Αίτηση αποζημίωσης

Αν και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την προσφορά, πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία για οποιοδήποτε περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται το αυτοκίνητό σας, ακόμα και εάν δεν κάνετε αίτηση αποζημίωσης.

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικά σχολαστικό, αλλά χρειάζεται να ξέρουμε το οτιδήποτε συμβαίνει με το αυτοκίνητό σας, ώστε να έχουμε εύκαιρες όλες τις πληροφορίες σε περίπτωση που ένα τρίτο πρόσωπο θελήσει να κάνει αίτηση αποζημίωσης κατά σας.

“Το μπόνους που έχω επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση αποζημίωσης δεν θα επηρεαστεί εάν δεν έφταιγα εγώ για το περιστατικό.”

Το μπόνους που παίρνει κάποιος εάν δεν έχει κάνει ποτέ αίτηση αποζημίωσης μπορεί να κάνει τα ασφάλιστρα σας πιο φθηνά και για αυτό το εκτιμούν πολλοί άνθρωποι. Όταν εμπλακείτε σε ένα περιστατικό, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτό το μπόνους:

  • Η διαδικασία απόδοσης ευθυνών είναι ακόμα σε εξέλιξη
  • Δεν έχουμε αποζημιωθεί πλήρως από την ασφαλιστική εταιρεία του τρίτου προσώπου
  • Έχουμε κάποια υπαιτιότητα για το περιστατικό
  • Δεν μπορούμε να αποζημιωθούμε για τις ζημίες μας από κάποιο άλλο πρόσωπο

Είναι καλή ιδέα να προστατεύσετε αυτό το μπόνους σας – χρειάζεται να μαζέψετε αξία τεσσάρων ετών για να το κάνετε.

“Δεν ευθύνομαι εγώ και το ίδιο ισχυρίζεται και το τρίτο πρόσωπο, οπότε είναι 50/50.”

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορεί να εφαρμοστεί η διευθέτηση 50/50. Κάθε υπόθεση μπορεί να βασιστεί σε νομικό προηγούμενο που έχει τεθεί από παρόμοιες υποθέσεις που επιλύθηκαν δικαστικά. Δεν είναι ασυνήθιστο να διευθετηθεί μία υπόθεση σε 70/30 ή 90/10.