Οδηγός Επιλογής Της Φθηνότερης Ασφάλειας Αυτοκινήτου Με Τις Περισσότερες Παροχές

By | 25 Απριλίου 2014

Έχετε την καλύτερη, αλλά και φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου; Έχετε ιδανική κάλυψη;

Ενώ οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι είτε έχουν ασφάλιση ευθύνης, σύγκρουσης ή/και πλήρη κάλυψη, λίγοι άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλιστική τους κάλυψη μέχρι να εμπλακούν σε ατύχημα.

Η αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου είναι ένας οικονομικός σχεδιασμός που συχνά παραβλέπεται, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έφηβοι προστίθενται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μαμάς και του μπαμπά όταν βρίσκονται για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι, και στη συνέχεια επιλέγουν σύμφωνα με τη λιγότερο ακριβή πολιτική όταν πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό μόνοι τους. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτων και θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές επιλογής φθηνότερης ασφάλειας αυτοκινήτου που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε το περισσότερο για τα χρήματά σας.

Οι Βασικοί Τύποι Κάλυψης

Η προστασία των περιουσιακών στοιχείων σας και της υγείας σας είναι δύο από τα μεγαλύτερα οφέλη της ασφάλισης αυτοκινήτων. Το να πάρεις την σωστή κάλυψη είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας. Αυτοί είναι οι βασικοί τύποι της κάλυψης με τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι:

– Ευθύνης: Αυτή η κάλυψη πληρώνει για σωματικές βλάβες τρίτων και αξιώσεις για απώλεια ζωής, καθώς και οποιαδήποτε ζημιά στην ιδιοκτησία ενός άλλου ατόμου που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του αυτοκινητιστικού σας ατυχήματος. Η κάλυψη αστικής ευθύνης απαιτείται σε όλα εκτός από λίγα κράτη μέλη.

– Σύγκρουση: Αυτή η κάλυψη πληρώνει για την επισκευή του αυτοκινήτου σας μετά από ένα ατύχημα. Απαιτείται αν έχετε δάνειο για το όχημά σας, επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι πραγματικά δικό σας – ανήκει στην τράπεζα, η οποία θέλει να αποφύγει να μπλεχτεί με ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο.

– Πλήρης: Πληρώνει για βλάβη που υπέστη εξαιτίας της κλοπής, βανδαλισμού, πυρκαγιάς, νερού, κλπ. Εάν καταβληθεί σε μετρητά για το αυτοκίνητό σας ή αποπληρωθεί από το δάνειο αυτοκινήτου, ίσως δεν χρειαστεί κάλυψη σύγκρουσης ή πλήρη κάλυψη, ιδιαίτερα αν η αντικειμενική αξία του αυτοκινήτου σας είναι λιγότερη από €3.000.

Κάνε κλικ εδώ για την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με τις περισσότερες παροχές!

Πρόσθετη κάλυψη

Εκτός από την κάλυψη που αναφέρθηκε παραπάνω, άλλοι τύποι προαιρετικής κάλυψης είναι οι ακόλουθοι:

– Πλήρης/ Περιορισμένη βλάβη: μπορείτε να μειώσετε το λογαριασμό ασφάλισής σας κατά μερικά ευρώ, αν παραιτηθείτε του δικαιώματος να ασκήσετε αγωγή σε περίπτωση ατυχήματος. Ωστόσο, η παραίτηση από τα δικαιώματα είναι σπάνια μια έξυπνη οικονομική κίνηση.

– Ιατρικές Πληρωμές/ Προστασία από Προσωπική Ζημιά: Η προστασία προσωπικών τραυματισμών πληρώνει το κόστος των ιατρικών λογαριασμών για τον αντισυμβαλλόμενο και τους επιβάτες. Αν έχετε καλή ασφαλιστική κάλυψη υγείας, αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητο. (Για επιπλέον ανάγνωση, ελέγξτε το What Drives High Health Care Costs).

– Κάλυψη Ανασφάλιστου/ Υποασφαλισμένου αυτοκινητιστή: αυτή η επιλογή παρέχει ιατρική και κάλυψη ζημιών ιδιοκτησίας, εάν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με ένα ανασφάλιστο ή υποασφαλιζόμενο αυτοκινητιστή.

– Ρυμούλκηση: Η κάλυψη ρυμούλκησης πληρώνει για ρυμούλκηση, εάν δε μπορείτε να οδηγήσετε το όχημά σας μετά από ένα ατύχημα. Εάν είστε μέλος μιας υπηρεσίας αυτοκινήτων, ή εάν το όχημά σας έχει με οδική βοήθεια, που παρέχεται από τον κατασκευαστή, αυτή η κάλυψη είναι περιττή.

– Θραύση κρυστάλλων: ορισμένες εταιρείες δεν καλύπτουν θραύση κρυστάλλων στις πολιτικές σύγκρουσης και βλαβών επομένως ίσως να μην αξίζει να πληρώσετε για την κάλυψη αυτή.

– Ενοικίαση: Η επιλογή ασφάλιστρου καλύπτει το κόστος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι τόσο φτηνά ώστε ίσως να μην αξίζει να πληρώσετε για την κάλυψη αυτή.

– Gap: Αν καταστρέψετε το σπορ όχημα των €35.000 μετά από 10 λεπτά οδήγησης, το ποσό που πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία είναι πιθανό να σας αφήσει χωρίς όχημα και ένα μεγάλο λογαριασμό. Το ίδιο πράγμα ισχύει αν σας κλέψουν το καινούργιο σετ από λάστιχα. Η ασφαλιστική πληρώνει τη διαφορά μεταξύ της αντικειμενικής αξίας ενός οχήματος και του ποσού των χρημάτων που οφείλονται ακόμη στο αυτοκίνητο. Αν μισθώνετε ένα όχημα ή αγοράζετε ένα με χαμηλή, ή καθόλου, πληρωμή, η ασφάλιση gap είναι μια καλή ιδέα.

Φθηνότερη Ασφάλεια - Περισσότερες ΠαροχέςΠαράγοντες που Επηρεάζουν Το Κόστος Μιας Φθηνής Ασφάλειας Αυτοκινήτου

Εκτός από τις επιλογές της συγκεκριμένης κάλυψη που επιλέγετε, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ποσό της αυτόματης ασφάλισης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

– Έκπτωση: είναι το ποσό των χρημάτων που πληρώνετε από την τσέπη σας, αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα. Όσο μεγαλύτερη είναι η έκπτωση, τόσο χαμηλότερος ο λογαριασμός ασφάλισης. Γενικά, μία έκπτωση τουλάχιστον €200 αξίζει, καθώς η βλάβη στο αυτοκίνητο που συμβαίνει και είναι τουλάχιστον €200 μπορεί συχνά να πληρωθεί χωρίς να συμπληρώσουμε αξίωση της ασφάλειας.

– Ηλικία: Νεότεροι, λιγότερο έμπειροι οδηγοί έχουν υψηλότερα ποσοστά ασφάλισης.

-Το φύλο: Οι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά από τις γυναίκες.

– Δημογραφικά στοιχεία: Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας πληρώνουν περισσότερο από εκείνους που ζουν σε περιοχές με χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας.

– Απαιτήσεις: Οι επιρρεπής στα ατυχήματα οδηγοί πληρώνουν περισσότερα. Αν θέλετε να κρατήσετε χαμηλά τις τιμές σας, κρατήστε τον αριθμό των ζημιών που καταγράφονται στο ελάχιστο.

– Παραβιάσεις Μετακίνησης: Η επιτάχυνση και άλλες παραβιάσεις μετακίνησης έχουν όλες αρνητικές επιπτώσεις για το λογαριασμό ασφάλισής σας. Υπακούστε τον νόμο για να συγκρατήσετε τις τιμές από αύξηση.

– Επιλογή οχήματος: Τα σπορ αυτοκίνητα κοστίζουν περισσότερο να ασφαλιστούν από τα σεντάν και τα ακριβά αυτοκίνητα που κοστίζουν περισσότερο για να ασφαλιστούν από ό, τι τα φτηνά. Εξετάζοντας το κόστος της ασφάλισης πριν αγοράσετε εκείνο το νέο αυτοκίνητο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κερδίσετε αρκετά για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.

– Συνήθειες οδήγησης: Ο αριθμός των χιλιομέτρων που οδηγείτε, έστω και αν δεν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας για τη δουλειά σας, και η απόσταση ανάμεσα στο σπίτι και την εργασία παίζουν όλα έναν ρόλο για τον καθορισμό των τιμών.

– Αντικλεπτικά συστήματα: Εάν έχετε συναγερμό στο αυτοκίνητό σας, θα πληρώσετε λιγότερα για να ασφαλίσετε το όχημά σας.

– Συσκευές ασφάλειας: Οι αερόσακοι και τα φρένα που δε μπλοκάρουν εργάζονται και τα δύο υπέρ σας από κρατώντας σας ασφαλέστερο και χαμηλώνοντας το λογαριασμό ασφάλισής σας.

– Κατάρτιση για Πρόληψη Ατυχήματος: Μερικές επιχειρήσεις προσφέρουν εκπτώσεις εάν παρακολουθήσετε μαθήματα εκπαίδευσης οδηγού.

– Περισσότερα από ένα Συμβόλαια: Αν έχετε περισσότερα από ένα αυτοκίνητο και/ ή είστε επίσης ιδιοκτήτης σπιτιού ή έχετε ασφάλιση ενοικιαστή, λάβετε υπόψη ότι πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις με βάση τον αριθμό των πολιτικών που έχετε μαζί τους.

– Σχέδιο πληρωμής: Μερικές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις με βάση το σχέδιο της πληρωμής σας. Αν πληρώσετε τον ετήσιο λογαριασμό σας εφάπαξ, αντί με δόσεις, ίσως αυτό να οδηγήσει σε μια έκπτωση.

– Πιστωτικό Αποτέλεσμα: Το καλό πιστωτικό μειώνει τις τιμές ασφάλισης αυτοκινήτων. Η κακή πίστωση τις αυξάνει. (Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτή τη διαδικασία, δείτε το How An Insurance Company Determines Your Premiums.)

Ασφάλεια ΑυτοκινήτουΣυμβουλές Αγοράς Φθηνής Ασφάλειας Αυτοκινήτου

Όταν είστε στην αγορά για την ασφάλιση αυτοκινήτων, η προσοχή είναι απαραίτητη. Οι τιμές, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα οφέλη ποικίλλουν ευρέως από εταιρεία σε εταιρεία.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις κάλυψης διαφέρουν πάρα πολύ. Όσον αφορά τους προσωπικούς τραυματισμούς, τα €7.000 δεν πολλά για ιατρικές υπηρεσίες αν χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ή παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο.

Το ίδιο ισχύει όταν πρόκειται για προσωπική ιδιοκτησία, καθώς υπάρχουν πολλά σπορ οχήματα και πολυτελή αυτοκίνητα που τιμώνται πάνω από €30.000. Ως εκ τούτου, η προστασία των περιουσιακών σας σε περίπτωση ατυχήματος είναι πιθανό να απαιτούν πολύ περισσότερη κάλυψη.

Η έρευνα αγοράς είναι πάντα ένα έξυπνο πράγμα να κάνετε αν ψάχνετε για φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές του συμβολαίου του ασφαλιστηρίου. Ανεξάρτητοι ασφαλιστές μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Ανεξάρτητοι ασφαλιστές συχνά προσφέρουν πολιτικές από πολλούς φορείς και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εκείνο που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Προτού να αποφύγετε ένα ασφαλιστή υπέρ ενός παρόχου online, σκεφτείτε προσεκτικά ποιόν πρόκειται να καλέσετε, όταν έχετε ένα ατύχημα. Ο ασφαλιστής σας έχει ένα κίνητρο, με τη μορφή επαναλαμβανόμενης επιχείρησης, να παρέχει καλή υπηρεσία, ενώ μία υπηρεσία online μπορεί να είναι ανεπαρκής.

Κάνε κλικ εδώ για να βρεις την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου που είναι διαθέσιμη online αυτή τη στιγμή!

Προτού να αγοράσετε, κάντε έρευνα στην πολιτική παροχής – ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Πολλές επιχειρήσεις αξιολογούν την οικονομική ευρωστία των ασφαλιστικών εταιρειών, και η πολιτεία σας έχει επίσης μια ασφαλιστική ιστοσελίδα που βαθμολογεί επιχειρήσεις με βάση τον αριθμό των παραπόνων που λαμβάνουν.

Συμπέρασμα

Η σοφή αγορά μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε την υγεία σας, τα περιουσιακά στοιχεία σας και το πορτοφόλι σας, έτσι ξεκινήστε την προσπάθεια να προσδιορίσετε το είδος και την ποσότητα της κάλυψης που χρειάζεστε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι σας διαβάσατε και κατανοήσατε την πολιτική σας προτού να υπογράψετε στη διακεκομμένη γραμμή.

Εάν προγραμματίζετε καλά, θα είστε ευτυχείς με τα αποτελέσματα, θα πρέπει να βρίσκετε πάντα την ανάγκη να θέσετε την πολιτική σας σε δοκιμή, προβάλλοντας μια αξίωση.