Αυτό Είναι Το Πιο Επικίνδυνο Αυτοκίνητο Στον Κόσμο [Βίντεο]

By | 29 Νοεμβρίου 2016

Δείτε ποιο είναι το χειρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο από πλευρά ασφάλειας.  Μήπως έχετε μαντέψει την μάρκα του; Συνεχίστε να διαβάζετε και δείτε το βίντεο!

Το Χειρότερο Αυτοκίνητο Στον Κόσμο

Πριν από λίγες μέρες o άτυπος τίτλος του χειρότερου αυτοκινήτου στον κόσμο από πλευράς ασφάλειας κατοχυρώθηκε στο μεξικάνικο Nissan Tsuru, καθώς στις δοκιμές πρόσκρουσης του Global NCAP, τα γνωστά crash tests, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ένα αστέρι!

Ο IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) των ΗΠΑ θέλησε να μας δείξει πόσο δολοφονικό είναι το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό δημιούργησε μία σύγκρουση με το Nissan Versa (το φθηνότερο sedan της Nissan στις ΗΠΑ), με την αθροιστική ταχύτητα να είναι 129 χλμ/ώρα.

Πραγματικά, το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, μας θυμίζει ατυχήματα άλλων εποχών. Παλαιότερων. Τότε που μπορεί οι τελικές ταχύτητες των αυτοκινήτων να ήταν μικρότερες, όμως το πόδι μας δεν είχε εκπαιδευτεί ώστε να συγκρατείται όταν πατάει το γκάζι.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Δείτε το βίντεο!

Από την μια έχουμε το Tsuru το οποίο διαλύεται κυριολεκτικά, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στον οδηγό του να επιβιώσει (πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχει κανένα μέσο παθητικής ασφάλειας, όπως αερόσακους για παράδειγμα).

Ενώ από την άλλη, το αμερικάνικο Nissan, τα πηγαίνει πολύ καλύτερα, διατηρώντας τον ζωτικό χώρο του οδηγού χωρίς μεγάλες παραμορφώσεις, ενώ οι αερόσακοι που ανοίγουν (στο τιμόνι, πλαϊνοί και οροφής) κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Το βίντεο βρίσκεται στο κανάλι του IIHS στο YouTube