Προσωπικός Τραυματισμός Και Χειρισμός Από Τις Ασφαλιστικές Εταιρίες

By | 3 Ιουλίου 2017

Όταν συμβαίνει ένα ατύχημα και εσείς τραυματίζεστε, είναι πολύ εύκολο να πανικοβληθείτε και να μην ξέρετε πως θα το αντιμετωπίσετε. Ίσως θελήσετε μόνο να αφήσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία να χειριστεί τον προσωπικό σας τραυματισμό, επειδή νομίζετε ότι πρέπει να ενεργήσει εκ μέρους σας και να θέλει το καλύτερο για σας. Έτσι;

Λοιπόν, αυτή μπορεί να μην είναι και η καλύτερη επιλογή σας.

Προσωπικός Τραυματισμός

Οταν υπάρχει τραυματισμός σε ένα ατύχημα, είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψιν πολύ σοβαρά και να φροντίσετε για την αποζημίωση σας από την ασφαλιστική εταιρεία. Εάν έχετε τραυματιστεί σοβαρά, τότε οι πιθανότητές σας να κερδίσετε -εάν καταλήξετε στο δικαστήριο- αυξάνονται σημαντικά.

Ακόμα κι αν οι τραυματισμοί σας δεν είναι πολύ σοβαροί, ίσως να μην είναι το πιο έξυπνο πράγμα να αφήσετε την διεκπεραίωση στην ασφαλιστική εταιρεία. Μια γρήγορη διευθέτηση μπορεί να μην είναι προς το συμφέρον σας, αλλά μάλλον θα ήταν προς το συμφέρον της ασφαλιστικής εταιρείας.

Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να κάνετε ώστε να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας απέναντι στην ασφαλιστική εταιρεία. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, και δεν θέλετε να ξοδεύετε πάρα πολύ από το δικό σας χρόνο. Αυτό μπορεί να το αναλάβει ο δικηγόρος σας για λογαριασμό σας.

Αποζημίωση

(Εικόνα από Ntova.gr)

Ο δικηγόρος σας θα συζητήσει μαζί σας σχετικά με τον τύπο του τραυματισμού σας και την αποζημίωση που δικαιούσθε. Η εκτίμηση της αξίας της αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα γίνεται ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου που έχετε συνάψει με την ασφαλιστική εταιρεία.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη και διάφοροι άλλοι παράγοντες που θα προκύψουν από το προσωπικό ατύχημα, όπως η υλικές ζημιές, η απώλεια εισοδήματος από τη μη δυνατότητα εργασίας και η μελλοντική ιατρική περίθαλψη.

Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο το αν έχετε επιλέξει κάποια φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με αντίστοιχες παροχές, ή κάποιο από τα ακριβότερα πακέτα ασφάλισης.

Είναι δυσάρεστο να συμμετέχετε σε τροχαία ατυχήματα και να υποφέρετε από τραυματισμούς, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν. Και όταν συμβούν, θα θέλετε να έχετε τον καλύτερο δικηγόρο που πρέπει να σας συμβουλεύσει για το τι πρέπει να κάνετε σε σχέση με την προσωπική διευθέτηση του ατυχήματος και ότι αυτό περιλαμβάνει.

Ένας καλός δικηγόρος θα βεβαιωθεί ότι γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και σε συνεργασία με την ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας προστατεύσει από τις δυσάρεστες συνέπειες του ατυχήματος.

Η Ασφαλιστική Σας Εταιρεία Μπορεί Να Σας Κατασκοπεύει!

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, δεν είναι διατεθειμένες να χάσουν χρήματα. Στην πραγματικότητα, πίσω από τις υπηρεσίες που προσφέρουν, υπάρχει, επιχειρηματική δραστηριότητα που σκοπό έχει να κερδίσει χρήματα.

Παγκόσμιο φαινόμενο είναι η ύπαρξη σημαντικής ασφαλιστικής απάτης. Εκτιμάται ότι οι απώλειες για τις ασφαλιστικές εταιρείες ανέρχονται , περίπου στο 5% του τζίρου. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια , η οικονομική κρίση, έχει εντείνει αυτό το φαινόμενο. Γι’ αυτό το λόγο, οι ασφαλιστικοί φορείς, έχουν κάνει σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Γενικά επιλέγουν να εφαρμόζουν διάφορες πρακτικές , ώστε να ανατρέπονται οι ψευδείς απαιτήσεις .

Για το σκοπό αυτό, ο κλάδος επενδύει αρκετά χρήματα, σε συστήματα που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του αιτούντος, ώστε να επαληθευτεί η ακρίβεια και η εγκυρότητα μιας κλήσης για τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία όσων υποβάλλουν σχετική αξίωση πάσχουν ειλικρινά από τραυματισμό , η εταιρεία διενεργεί προληπτικό έλεγχο για τον περιορισμό και τελικά την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Αφού υποβάλετε αξίωση, η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να κάνει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • Αναζητεί όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα σας
  • Ελέγχει τα ιατρικά σας αρχεία για να δει αν υπάρχουν ασυνέπειες
  • Εξετάζει τους αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος
  • Αναθέτει σε επαγγελματία εμπειρογνώμονα την έρευνα, οποιουδήποτε στοιχείου που δείχνει ότι είναι ανακριβές.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα ερευνήσουν, για οποιαδήποτε αντιφατική απόδειξη. Για παράδειγμα, ατυχήματα που έχουν γίνει σε σταθερό σημείο άνευ επαφής των εμπλεκομένων οχημάτων και οι οδηγοί δηλώνουν πρόσκρουση με σκοπό την αποζημίωση τους, από την ασφαλιστική τους εταιρεία.

Φυσικά, ο έντιμος ενάγοντας, δεν πρέπει να φοβάται τίποτα όσον αφορά τις συνεχιζόμενες ασφαλιστικές έρευνες. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να είστε όσο ακριβείς μπορείτε όταν περιγράφετε τον τραυματισμό σας στην δήλωση, καθώς και όταν περιγράφετε το ίδιο γεγονός, σε οικογένεια ή φίλους.
  2. Μη δημοσιεύετε πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις σας, σε γνωστούς και γείτονες.
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σχετικά με την εξειδικευμένη σωματική άσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τραυματισμούς και τις αξιώσεις για το τροχαίο ατύχημα σας, επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα που θα φροντίσει, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σας.