Συμβουλές Μετατροπής Νομίσματος Για Ταξιδιώτες

By | 4 Ιανουαρίου 2022

Σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό στο εγγύς μέλλον; Πολλοί άνθρωποι είναι απροετοίμαστοι όταν φτάνουν σε μια ξένη χώρα, επειδή εκτός από μια κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου δεν έχουν και το κατάλληλο νόμισμα. Ενώ πολλά ευρωπαϊκά έθνη έχουν μετατραπεί στο ευρώ, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά διαφορετικά νομίσματα που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό και στην Ευρώπη.

Συμβουλές Για Την Εξοικονόμηση Χρημάτων Όταν Ανταλλάσσετε Τα Χρήματά Σας

Η ανταλλαγή συναλλάγματος είναι μεγάλη επιχείρηση στην Ευρώπη. Πολλές επιχειρήσεις ανταλλαγής συναλλάγματος παίρνουν προμήθεια όταν είτε αγοράζουν είτε πωλούν συνάλλαγμα σε εσάς. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα αν χρειαστεί να αγοράσετε ή να πουλήσετε συνάλλαγμα.

Πρώτα απ’ όλα, τα μηχανήματα ΑΤΜ είναι ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για να αποκτήσετε το ξένο νόμισμα που χρειάζεστε. Τα ΑΤΜ έχουν συνήθως εξαιρετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες και μπορούν να συνεργαστούν με πολλές αμερικανικές τράπεζες. Επιπλέον, η χρήση μιας χρεωστικής ή πίσω κάρτας είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος, επειδή πολλές από αυτές δεν χρεώνουν τέλη μετατροπής.

Όταν ταξιδεύετε σε άλλες χώρες, η μετατροπή συναλλάγματος είναι μια σημαντική ανησυχία. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για τη μετατροπή νομισμάτων πριν από το ταξίδι σας.

  • Βήμα 1: Μάθετε ποιο νόμισμα χρησιμοποιείτε στο σπίτι.
  • Βήμα 2: Μάθετε ποιο νόμισμα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στο εξωτερικό.
  • Βήμα 3: Υπολογίστε ποια ισοτιμία μετατροπής ισχύει για τη συναλλαγματική ισοτιμία του ξένου νομίσματος και του νομίσματος της χώρας σας.
  • Βήμα 4: Μετατρέψτε το νόμισμα της χώρας σας σε ξένο νόμισμα πολλαπλασιάζοντάς το με την ισοτιμία μετατροπής και, στη συνέχεια, κάντε το αντίθετο κατά την επιστροφή από το ξένο νόμισμα για να το μετατρέψετε ξανά στο νόμισμα της χώρας σας.

Εάν Κάνετε Διακοπές Σε Μια Μεγάλη Πόλη, Ψάξτε Για Αγορές

Θα βρείτε αστρονομικές χρεώσεις και προμήθειες, καθώς και μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία. Συνήθως μπορείτε να βρείτε καλύτερες προσφορές σε νόμιμες επιχειρήσεις συναλλάγματος. Ποτέ μην συναλλάσσεστε με συνάλλαγμα ανοιχτά στο δρόμο. Πολλοί έμποροι του δρόμου θα σας δώσουν πλαστά δολάρια ή μια άθλια συναλλαγματική ισοτιμία.

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, θα πρέπει να ξέρετε πόσο κοστίζει κάτι στο τοπικό σας νόμισμα. Αυτή η μετατροπή μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μετατροπέα όπως η Google ή η Microsoft, αλλά αυτοί οι μετατροπείς ενδέχεται να μην παρέχουν τα πιο ακριβή ποσοστά μετατροπής.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα μετατροπής νομισμάτων όπως η κάρτα μετατροπής νομισμάτων της XE. Αυτή η κάρτα θα δείχνει την τρέχουσα ισοτιμία για οποιοδήποτε δεδομένο χρηματικό ποσό για όλα τα νομίσματα.

Οι ταξιδιωτικές επιταγές είναι ένας βολικός τρόπος για να μεταφέρετε και να ξοδέψετε τα χρήματά σας στο εξωτερικό, αλλά να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις εξακολουθούν να χρεώνουν τέλος μετατροπής για πληρωμές με ταξιδιωτικές επιταγές, το ίδιο όπως αν πληρώνατε με αμερικανικό νόμισμα.

Θα μπορούσατε να είστε συγκλονισμένοι με όλα τα διαφορετικά νομίσματα και τις ισοτιμίες μετατροπής. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε πιο εύκολο.

  • Μάθετε τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματός σας – είτε είναι USD, EUR ή GBP. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες μεταβαίνοντας στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης και πληκτρολογώντας την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία για το νόμισμά σας.
  • Έχετε πάντα μαζί σας μια μικρή αριθμομηχανή, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε γρήγορα τις μετατροπές μεταξύ νομισμάτων εν κινήσει. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μια λίστα με τις μετατροπές, καθώς και μια λίστα με το πώς μοιάζει το κάθε νόμισμα, ώστε αν κάποιος σας δώσει διαφορετικό νόμισμα από αυτό που έχετε συνηθίσει να βλέπετε, τότε να γνωρίζετε πόσα χρήματα δίνουν σε σένα!

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εκτενώς την πιστωτική σας κάρτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα πρέπει να σημειώσετε ότι ορισμένες πιστωτικές κάρτες χρεώνουν τέλος μετατροπής νομίσματος και ορισμένες όχι. Οι πιστωτικές κάρτες είναι συνήθως μια καλή επιλογή όταν ταξιδεύετε, λόγω της πρόσθετης προστασίας από κλοπές και επιστροφές χρεώσεων που παρέχουν.

Συνοψίζοντας, κάνοντας λίγη έρευνα εκ των προτέρων μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στα ταξίδια σας στο εξωτερικό.