Εκτυπώστε Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 – Αναρτήθηκαν Από Στο TAXISnet

By | 30 Νοεμβρίου 2016

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να μάθουμε το έξοδο που μαζί με τις ασφάλειες αυτοκινήτου, επιβαρύνει αισθητά την τσέπη του Ελληνα οδηγού. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι κάθε χρόνο ο Χριστουγεννιάτικος μπελάς που δεν μπορούμε να αποφύγουμε!

Εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας 2017

Εικόνα από Aftodioikisi.gr

Αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο TAXISnet τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2017. Οι οδηγοί μπορούν να τυπώσουν το ειδοποιητήριο ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Εντυπο Τ.Κ. 2017».
  • Στη συνέχεια στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

4 Βασικά Σημεία Που Θα Πρέπει Να Θυμάστε:

  1. Η προθεσμία για την πληρωμή λήγει και με το τέλος του έτους (31 Δεκεμβρίου). Με καθυστέρηση εξόφλησης έστω και μιας ημέρας, το πρόστιμο διπλασιάζει την αρχική αξία των τελών.
  2. Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα σας σταλούν με το ταχυδρομείο. Είναι υποχρεωτικό να τα εκτυπώσετε μέσα από το TAXISnet.
  3. Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά σε οποιαδήποτε τράπεζα, ή με δόσεις χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα.
  4. Το μόνο που θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος είναι την ταυτότητα οφειλής.

Σύμφωνα Με Το Υπουργείο, Με Τις Νέες Χρεώσεις:

Αν και μάλλον τέλη κυκλοφορίας του 2017 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών…

  • Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
  • Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
  • Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Τι Θα Πληρώσετε;

Για επιβατικά αυτοκίνητα, για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως στις 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας πραγματοποιείται αποκλειστικά με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

Τέλη 2017-Α

Για τα επιβατικά οχήματα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και έπειτα, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας πραγματοποιείται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Τέλη 2017-Β

Για τον υπολογισμό λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Μπορείτε να τις δείτε στις νέες άδειες κυκλοφορίας στον κωδικό V.7. Η τιμή αφορά CO2 (gr/km).

Ο υπολογισμός γίνεται πολλαπλασιάζοντας τις εκπομπές CΟ2 με την αντίστοιχη τιμή των τελών κυκλοφορίας του πίνακα. Δηλαδή, αν ένα όχημα έχει εκπομπές 172 γρ/χλμ, τότε τα τέλη του είναι 172×2,45=421,40 €.