Πώς Θα Χειριστείτε Εύκολα Μια Περίπτωση Αυτοκινητιστικού Ατυχήματος

By | 4 Φεβρουαρίου 2018

Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα μπορεί να είναι τρομακτικό γεγονός για κανέναν, ακόμα και όταν δεν υφίστανται τραυματισμοί. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα μετά τη σύγκρουση για να καταθέσει τις ασφαλιστικές αξιώσεις κατάθεσης όσο το δυνατόν απλούστερες. Η κατάθεση ασφαλιστικών απαιτήσεων μπορεί να φαίνεται απαιτητική με την πρώτη ματιά, αλλά με τα σωστά βήματα μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας την ασφαλιστική σας κάρτα ανά πάσα στιγμή για εύκολη πρόσβαση. Αυτή η κάρτα περιέχει τον τύπο κάλυψης που έχετε και το χρονικό διάστημα που καλύπτει, τη μάρκα του οχήματος, το μοντέλο και τον αριθμό αναγνώρισης και τους αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης και μετά από ώρες. Καλέστε τον αντιπρόσωπό σας για να ενημερώσετε την εταιρεία για το περιστατικό το συντομότερο δυνατόν.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν κάποια μορφή τεκμηρίωσης για να υποστηρίξουν την αξίωσή σας. Γράφοντας τα ονόματα και τις διευθύνσεις των εμπλεκομένων ή πιθανών μαρτύρων μπορεί να βοηθήσει κατά την κατάθεση των ασφαλιστικών απαιτήσεων. Σημειώνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως ο καιρός ή η ορατότητα μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη. Και βεβαίως, απαιτείται ένα αντίγραφο της έκθεσης της αστυνομίας, μαζί με ένα αποδεικτικό έντυπο αξίωσης που παρέχεται από την ασφαλιστική εταιρεία.

Μόλις όλες οι πληροφορίες έχουν παρασχεθεί στην ασφαλιστική εταιρεία και το έντυπο της αξίωσης έχει συμπληρωθεί, μπορείτε απλά να καθίσετε και να περιμένετε να δείτε τι αναπτύσσεται. Εάν συμβεί κάποια διαφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων στο ατύχημα, ενδέχεται να λάβετε μια κλήση από την άλλη ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού που ζητάει την έκδοση της σύγκρουσής σας. Υποστηρίξτε την υπόθεσή σας. Καταγράψτε τη συνομιλία και σημειώστε τον ασφαλιστικό πράκτορα με τον οποίο μιλήσατε.

Η περίπτωσή σας θα οριστεί ως ρυθμιστής απαιτήσεων, ανεξάρτητα από την κατάσταση του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί σε κατάστημα αμαξώματος και το κατάστημα θα αξιολογήσει τις ζημιές που έχει προκληθεί στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, θα στείλουν έκθεση στην ασφαλιστική εταιρεία με εκτίμηση για τις επισκευές. Η ασφαλιστική εταιρεία θα καθορίσει τη λιανική αξία μετά την αξιολόγηση της έκθεσης. Εάν οι επισκευές υπερβαίνουν το 70 με 80 τοις εκατό της λιανικής αξίας του αυτοκινήτου, θεωρείται ότι ανήκει στην ασφαλιστική εταιρεία.