Θέματα Υγείας Για Ταξιδιώτες Και Συμβουλές Πρόληψης

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη γρίπη των πτηνών στην Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, είναι σκόπιμο να αποφύγετε αυτές τις περιοχές. Εντούτοις, μπορεί να προκύψουν περιστάσεις που απαιτούν ταξίδια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε αυτές τις περιοχές από τη σύλληψη της γρίπης των πτηνών.

Γενικά, η βασική υγιεινή μπορεί να αποτρέψει μια μεγάλη ποικιλία μολυσματικών ασθενειών. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η συχνή πλύση των χεριών για την εξάλειψη των βακτηρίων και των συστατικών του ιού από τα χέρια του ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με πουλερικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται για γεωργική χρήση ή άγρια ​​πτηνά. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται οποιαδήποτε περιοχή ενδεχομένως μολυσμένη με περιττώματα πουλιών. Επί του παρόντος, η γρίπη των πτηνών μεταδίδεται μόνο από τα πουλερικά στον άνθρωπο και όχι από την ανθρώπινη επαφή. Επομένως, πρέπει να υποθέσετε ότι κάθε πουλί που βλέπετε είναι δυνητικά μολυσμένο, καθώς αυτό μπορεί να συμβαίνει πολύ καλά.

Θα πρέπει επίσης να προσέχετε ιδιαίτερα να μην καταναλώνετε πουλερικά, προϊόντα πουλερικών ή πιάτα που παρασκευάζονται με αίμα πουλερικών, καθώς ο ιός μπορεί να εξακολουθεί να είναι ενεργός σε τέτοια πιάτα.

Πρέπει επίσης να αποφύγετε την επαφή με άρρωστα άτομα ή άτομα που εκτίθενται σε πουλερικά. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά ο ιός της γρίπης των πτηνών αναμένεται να μεταλλαχθεί και να μεταδοθεί μέσω ανθρώπινης επαφής. Εάν αυτό συνέβαινε, θα μπορούσατε να πάρετε εύκολα την ασθένεια από κάποιον άλλο. Είναι καλύτερα να είσαι προσεκτικός και ζωντανός από την εναλλακτική λύση. Ομοίως, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποφύγετε πλήθη, καθώς οι πυκνοκατοικημένες περιοχές αποτελούν το ιδανικό έδαφος για την εξάπλωση των ασθενειών.

Εάν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας πάσχετε από σοβαρή ασθένεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών για καθοδήγηση στην αναζήτηση θεραπείας και ειδοποίηση για την οικογένεια και τους φίλους σας. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, η ιατρική φροντίδα μπορεί να είναι περιορισμένη. Να είστε προσεκτικοί κατά την εξασφάλιση της θεραπείας.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει αποδειχθεί στην επίσκεψη στη Σιγκαπούρη και στο Sungei Buloh Wetland Reserve. Ωστόσο, έχει γίνει πολύ σαφές ότι η Σιγκαπούρη είναι απαλλαγμένη από τη γρίπη των πτηνών. Δύο οντότητες, το AVA και το NPark, έχουν συνεχή σχέδια επιτήρησης του αποθέματος και λαμβάνουν δειγματοληψία αίματος από τα πουλιά σε τακτική βάση για να εξασφαλίσουν ότι δεν έχουν λάβει χώρα λοιμώξεις.

Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι απίθανο ένας άνθρωπος να μολυνθεί από ένα άγριο πουλί, καθώς ο άμεσος χειρισμός είναι σχεδόν αδύνατος. Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν έχουν συρρικνωθεί από κοτόπουλα ή κατοικίδια πτηνά. Ο πρωταρχικός τρόπος που ένας άνθρωπος θα μολυνθεί από ένα άγριο πουλί είναι μέσω της επαφής με τις σωματικές εκκρίσεις και τα κόπρανα.

Συμβουλές Συναλλάγματος Πριν Ταξιδέψετε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους ανταλλαγής νομισμάτων είναι η χρήση πιστωτικής κάρτας, η οποία μπορεί να γίνει σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος και τράπεζες. Να έχετε μαζί σας μια χρεωστική κάρτα για να έχετε πρόσβαση σε κεφάλαια σε άλλα νομίσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ΑΤΜ, αλλά μπορεί να χρεώσει μια χρέωση.

Αγοράστε ξένο νόμισμα από την τράπεζά σας πριν φύγετε για το ταξίδι σας. Ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να χρεώνουν μια προμήθεια για την ανταλλαγή νομισμάτων, αλλά αυτή είναι συνήθως χαμηλότερη από αυτή που θα μπορούσατε να λάβετε εάν την αλλάξετε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Μερικοί άνθρωποι δεν συνηθίζουν να ταξιδεύουν με ξένο νόμισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν συνηθίσει να μετατρέπουν το νόμισμά τους στο τοπικό νόμισμα στην πατρίδα τους. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το νόμισμά σας στο τοπικό νόμισμα του προορισμού σας πριν από το ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας και δεν θα εκπλαγείτε από τα ποσοστά μετατροπής όταν φτάσετε εκεί.